Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
70 din 100
Echilibreaza-ti masa
MyMenu IQ™
70 din 100
Excelent
Meniul tau este echilibrat

Echilibreaza-ti masa

Garnitura
adauga la masa
Supliment
adauga la masa
Înapoi
Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.
Proteină
49.6g / 54%
Carbohidrați
3.8g / 4%
grăsimi
16.4g / 41%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.

Ciorba de peste

(0)
62Min
Intermediar

Ingrediente

-
20 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 20 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

5 
Peste
50  g
Morcov
80  g
Telina
30  g
Ardei iute
2 
Oua
1  legatura
Patrunjel proaspat
1  legatura
Leustean
100  g
Ceapa
250  g
Cartofi
200  g
Rosii

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
374.02 kcal
Proteină
49.6 g
Carbohidrați
3.78 g
grăsimi
16.44 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

62 Minutes
Etapa 1
5 Min
Luam 5 bucati potrivite de peste, pe care le taiem in jumatati.
Etapa 2
5 Min
Curatam legumele, le taiem maruntel si incepem sa le adaugam pe rand in apa care fierbe (aproximativ 3l).
Etapa 3
30 Min
Rosiile vor fi adaugate abia dupa ce legumele au fiert timp de 30 de minute.
Etapa 4
15 Min
Dupa ce rosiile s-au inmuiat, adaugam o lingura de MAGGI Bors cu legume, apoi pestele pentru 15 minute.
Etapa 5
5 Min
La sfarsit batem cele doua oua pe care le turnam in ciorba, amestecand cu furculita deasupra pentru a se forma acei franjuri alb-galbui. In termeni culinari, acest procedeu se numeste "a drege ciorba".
Etapa 6
2 Min
Presaram leusteanul si patrunjelul tocat maruntel, acoperim cu un capac pentru a pastra aromele imbietoare si inchidem focul.
Ciorba de peste

Etapa 1 de 6

Luam 5 bucati potrivite de peste, pe care le taiem in jumatati.

Ciorba de peste

Etapa 2 de 6

Curatam legumele, le taiem maruntel si incepem sa le adaugam pe rand in apa care fierbe (aproximativ 3l).

Ciorba de peste

Etapa 3 de 6

Rosiile vor fi adaugate abia dupa ce legumele au fiert timp de 30 de minute.

Ciorba de peste

Etapa 4 de 6

Dupa ce rosiile s-au inmuiat, adaugam o lingura de MAGGI Bors cu legume, apoi pestele pentru 15 minute.

Ciorba de peste

Etapa 5 de 6

La sfarsit batem cele doua oua pe care le turnam in ciorba, amestecand cu furculita deasupra pentru a se forma acei franjuri alb-galbui. In termeni culinari, acest procedeu se numeste "a drege ciorba".

Ciorba de peste

Etapa 6 de 6

Presaram leusteanul si patrunjelul tocat maruntel, acoperim cu un capac pentru a pastra aromele imbietoare si inchidem focul.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
4
Ați recomanda acest produs unui prieten?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele afișate în imagine.
Vă rugăm să completați câmpul captcha