Pentru prepararea escalopului, se foloseste carnea fara os si taiata in felii cat mai subtiri. Carnea pentru escalop poate fi de vita, porc sau pui. Carnea va fi ‘batuta’ cu un ciocan pentru carne sau poti folosi un sucitor pentru acelasi efect. Prin acest proces, carnea devine mai frageda si se va gati intr-un timp mai scurt.
De obicei, bucatile de carne vor fi date printr-un amestec de oua batute cu putin lapte, apoi prin combinatia preferata de faina si mirodenii. Poti alege condimente picante sau aromate, in functie de gusturile tale sau de garnitura pe care o prepari. De exemplu, poti folosi doar sare si piper sau poti experimenta cu pudra de ghimbir, pudra de curry sau paprika. Poti folosi si pesmet la final pentru o textura mai crocanta, iar apoi vei gati feliile de carne in uleiul bine incins.
Garnitura perfecta pentru escalop depinde de mirodeniile folosite, dar si de tipul de carne. De exemplu, combinatia de escalop de porc si ciuperci este un fel clasic, insa ciupercile in sos de smantana sunt perfecte pentru escalopul de pui. Poti inlocui ciupercile cu legumele tale preferate la gratar, sau cu o salata de radacinoase.
Un mod popular de a servi escalopul este alaturi de un sos, care de obicei va fi gatit impreuna cu garnitura, iar la final vei adauga bucatile de escalop pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda. De obicei, sosurile pe baza de rosii sau de smantana sunt alegerea cea mai potrivita.