Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
90 din 100
Echilibreaza-ti masa
MyMenu IQ™
90 din 100
Excelent
Meniul tau este echilibrat
Înapoi
Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.
Proteină
27.2g / 44%
Carbohidrați
12.7g / 21%
grăsimi
9.5g / 34%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.

Ciorba de vacuta

(1)
55Min
Intermediar

Ingrediente

-
8 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 8 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

1  kg
Carne de vita
100  g
Ardei gras
100  g
Ceapa
100  g
Morcov
100  g
Telina
80  g
Mazare boabe
80  g
Fasole verde pastai
100  g
Cartofi
1  legatura
Leustean
1  legatura
Patrunjel proaspat
20  ml
Ulei de floarea soarelui
0.5  lingurita
Piper negru
10  g
Sare
200  g
Pasta de tomate
10  ml
Suc de lamaie
100  g
Pastarnac

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
251.16 kcal
Proteină
27.15 g
Carbohidrați
12.75 g
grăsimi
9.55 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

55 Minutes
Etapa 1
10 Min
Spala si taie carnea cubulete, apoi pune-o la fiert in cam 3 L apa. Indeparteaza spuma din cand in cand.
Etapa 2
15 Min
Pregateste legumele. Spala si curata ceapa, ardeiul gras, morcovul, telina si pastarnacul. Caleste-le in putin ulei. Cand sunt gata, adauga legumele in ciorba.
Etapa 3
5 Min
Cand carnea este aproape fiarta, adauga 3 Cuburi de Vita MAGGI si piperul.
Etapa 4
20 Min
Taie cartofii cubulete si adauga-i in ciorba, alaturi de bulion, fasolea verde si mazarea. Lasa in continuare la fiert cam 15 minute.
Etapa 5
5 Min
Adauga sucul de lamaie si decoreaza ciorba cu frunze de patrunjel sau leustean.
Ciorba de vacuta

Etapa 1 de 5

Spala si taie carnea cubulete, apoi pune-o la fiert in cam 3 L apa. Indeparteaza spuma din cand in cand.

Ciorba de vacuta

Etapa 2 de 5

Pregateste legumele. Spala si curata ceapa, ardeiul gras, morcovul, telina si pastarnacul. Caleste-le in putin ulei. Cand sunt gata, adauga legumele in ciorba.

Ciorba de vacuta

Etapa 3 de 5

Cand carnea este aproape fiarta, adauga 3 Cuburi de Vita MAGGI si piperul.

Ciorba de vacuta

Etapa 4 de 5

Taie cartofii cubulete si adauga-i in ciorba, alaturi de bulion, fasolea verde si mazarea. Lasa in continuare la fiert cam 15 minute.

Ciorba de vacuta

Etapa 5 de 5

Adauga sucul de lamaie si decoreaza ciorba cu frunze de patrunjel sau leustean.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Evaluare generală

Average: 5 (1 vote)

Anonim (neverificat) Joi, 12/03/2020 - 09:48 CET
Este o recenzie utilă?

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
4
Ați recomanda acest produs unui prieten?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele afișate în imagine.
Vă rugăm să completați câmpul captcha